2016-01-19 11:32:20• hírek • Kocsis Zoltán

Az élvonalban folytatja a szatmári csatár

fotó: btonline.ro
fotó: btonline.ro

A román élvonalban, pontosabban a Botosani csapatában folytatja pályafutását az Olimpia egykori csatára, Vlad Alin Bujor. A labdarúgó remek őszt produkált a második osztály keleti csoportjában szereplő Clinceni együttesében, így közel 27 évesen ismét kipróbálhatja magát a Liga1-ben.

Bujor a nyáron hagyta el az Olimpiát, ahol eddig 36 meccsen lépett pályára és szerződött a Bukaresthez közeli Clinceni-be. Ahol az ősszel remekelt, 17 bajnokin 6 gólt szerzett - annyit, amennyit teljes olimpiás pályafutása alatt (a mértékadó transfermarkt.de adatai szerint).

Bujor ifjúsági éveit Szatmárnémetiben, illetve a Kolozsvári CFR-ben töltötte, majd megfordult a Iasi-ban, a török Mersin Idmanyurduban, Craiován, Zalaegerszegen, Marosvásárhelyen és az Olimpiában. A román élvonalban 47 meccsen 4 gól, a második osztályban 59 meccsen 12 gól, a magyar élvonalban 10 meccsen nulla gól, a török második osztályban pedig 8 meccs egy gól a mérlege.

Az élvonal 9. helyén álló Botosani azonban nem csak szerződtetett hétfőn egy szatmári játékost, de meg is vált egytől: Ciprian Brata itt sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket és felbontották a szerződését.

A 24 éves csatár Szilágysomlyón kezdte pályafutását, innen került a Pandurii-hoz. A zsilvásárhelyi csapat azonban előbb a Brassónak, majd a Turnu Severinnek, aztán a brassói Coronának adta kölcsön. Botosani-ba a szezon előtt került, ám 10 bajnokin egyszer sem talált az ellenfelek kapujába. A román élvonalban eddig 79 meccsen három gól, az Európa Liga selejtezőiben pedig hét meccsen nulla gól a mérlege.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: